Sinteza activităţii parlamentare în legislatura 2020-prezent

Grupul parlamentar:

Grupul parlamentar AUR

Activitatea parlamentară în cifre:
Luari de cuvânt: 6 (în 5 sedinte)
– din care declaraţii politice: 4
Declaraţii politice depuse în scris: 3
Propuneri legislative iniţiate: 6
Întrebari şi interpelări: 3

 

2 Martie – Legea Bugetului de stat pe 2021

Pe parcursul desfășurării votului la Legea Bugetului de stat pe 2021, am avut ocazia să asist, fără ca mai devreme să cred că e posibil așa ceva, la o distrugere bine pusă la punct a României. La un proces care nu poate fi explicat altfel decât dacă urăști acest popor, decât dacă urăști istoria și tradițiile acestui neam.
? Împreună cu colegii mei, parlamentari AUR ??, am anunțat că vom vota bugetul dacă Guvernul taie banii de la partide și îi redirecționează către construcția de spitale. Noi vrem ca cele 4 milioane de euro alocați AUR să fie folosiți pentru construcția unui spital.
‼️Coaliția de guvernare a respins însă toate amendamentele opozitiei, chiar dacă acestea vizau bani pentru spitale, agricultori, copii din diaspora, creșe etc.

25 Februarie – Amendament propus la Legea Bugetului de Stat pe 2021 privind creșterea despăgubirilor acordate producătorilor pentru seceta de anul trecut.

Dezinteres total din partea actualului guvern pentru fermierii afectați de secetă
‼️ Amendamentul pe care l-am propus la Legea Bugetului de Stat pe 2021 privind creșterea despăgubirilor acordate producătorilor pentru seceta de anul trecut a fost respins astăzi, prin votul PNL-USR-PLUS-UDMR, în Comisiile reunite pentru agricultură din Parlament.
❌ Chiar și Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a votat împotriva propunerii de suplimentare a creditelor bugetare prevăzute în bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale cu suma de 1.000.000 mii lei pentru respectivele despăgubiri.

18 Februarie – Intalnire Consiliul Județean Galați pentru dezvoltarea orașului Galați

Am inițiat acest dialog cu încredere și speranța că vom găsi mecanisme de colaborare între autoritățile locale și parlamentari, pentru dezvoltarea Galațiului.
Ne găsim într-o perioadă în care am avut de trecut cu toții o mulțime de obstacole legate de pandemie, dar împreună trebuie să găsim resursele pentru revenirea la normalitate.
Discuțiile de astăzi au avut la bază câteva proiecte mari, cum ar fi construirea unui aeroport în apropiere de Galați, suplimentarea serviciilor medicale prin extinderea Spitalului Județean. Tot la capitolul sistemului medical s-a atins tematica unui spital municipal nou. O altă problemă dureroasă pentru județul Galați ar fi sistemul de irigație, fiind un strict necesar în noul context climatic în care ne aflăm.
Pe plan urban s-a discutat renovarea și chiar extinderea sălii polivalente care poate avea o destinație multiplă, fiind necesară în anvergura municipiului Galați.

Eu, ca deputat al partidului AUR, consider că reprezint interesele tuturor gălățenilor, nu doar ale celor care m-au votat. De aceea voi susține întotdeauna proiectele care vizează dezvoltarea zonei noastre.

12 Februarie – Intrevedere online cu reprezentanți ai Consiliul Județean al Elevilor Galați

Am avut o întrevedere online cu reprezentanți ai Consiliul Județean al Elevilor Galați, în care am trecut în revistă principalele probleme cu care se confruntă astăzi școala românească.
Voi ridica aceste probleme în Parlamentul României și voi cere Guvernului să identifice soluții referitoare la: creșterea finanțării acordate educației, mărirea cuantumului burselor acordate elevilor, adaptarea curriculumului școlar la noile realități, digitalizarea educației și ridicarea calității învățământului special.
Educația este cel mai important mijloc de conservare a valorilor noastre naționale, de protejare a suveranității și independenței României, de creștere a competitivității economice a țării noastre. Fără învățământ de calitate, nu putem avea un viitor sigur și prosper.

5 Februarie – Întâlnire cu reprezentanții sindicatelor afiliate la Federația „Solidaritatea Sanitară”

Doar împreună vom reuși!
Am avut o întrevedere cu reprezentanții sindicatelor afiliate la Federația „Solidaritatea Sanitară”
Luptăm pentru drepturile tuturor salariaților din sănătate.

24 Ianuarie – Mica Unire Iași

Trăiască România!
Am participat la evenimentul de la Iasi, unde am serbat MICA UNIRE din 24 ianuarie 1859.
Unirea Principatelor Române: Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești.